Início » Kjærlighet og livet » Utsnitt av livsråd: «Jeg elsker å lese, men partneren min sier at jeg aldri har tid til ham. er jeg egoistisk? utforske balanse i forhold og personlige hobbyer

Utsnitt av livsråd: «Jeg elsker å lese, men partneren min sier at jeg aldri har tid til ham. er jeg egoistisk? utforske balanse i forhold og personlige hobbyer

Kjære Slice of Life

Jeg er en ivrig leser, og jeg elsker å miste meg selv på sidene i en god bok. Men partneren min har uttrykt frustrasjon i det siste. Han føler at jeg bruker for mye tid med nesen begravd i bøker og at jeg ikke dedikerer nok tid til ham.

Han har til og med gått så langt som å si at jeg er egoistisk. Jeg er dratt mellom min kjærlighet til å lese og få partneren min til å føle seg verdsatt. Hva burde jeg gjøre?

Råd om livet: © Ainbusk

Kjære ivrige leser,

Først og fremst vil jeg berømme deg for at du søkte råd i denne saken. Det er tydelig at du setter pris på forholdet ditt og ønsker å gjøre det som er best for dere begge.

Det er viktig å erkjenne at din kjærlighet til å lese ikke er en negativ ting. Lesing er en fantastisk hobby som utvider sinnet, beriker intellektet og gir et fristed fra hverdagens stress.. Det er også din personlige tid, noe alle trenger og fortjener.

Men i et forhold er det viktig å finne en balanse. Partnerens følelser av omsorgssvikt er gyldige og bør ikke avvises. Kommentarene hans om at du er egoistisk stammer sannsynligvis fra at du føler deg ikke verdsatt eller tilsidesatt, noe som ikke er et bra sted for noen å være.

Jeg har sett lignende situasjoner tidligere. For eksempel var det et par, la oss kalle dem Mark og Jane.

Jane var en ivrig gartner og brukte timer på å passe plantene sine. Mark følte seg ignorert og forholdet deres begynte å lide. De fant en løsning ved å sette av bestemte tider for Janes hagearbeid og for deres felles aktiviteter.

Det krevde innsats fra begge sider, men de fant en balanse som fungerte for dem.

I ditt tilfelle, kommunikasjon er nøkkelen. Snakk åpent med partneren din om din kjærlighet til lesing og ditt behov for personlig tid.

Men uttrykk også din vilje til å dedikere mer tid til ham. Kanskje du kan sette av bestemte tider til lesing og bestemte tider til aktiviteter dere begge liker.

På denne måten kan du fortsatt hengi deg til lesingen din, men partneren din føler seg også verdsatt.

Husk at det ikke handler om å gi opp det du elsker, men om å finne en balanse som dekker både dine og partnerens behov. Det er fullt mulig å være en ivrig leser og en dedikert partner.

Jeg håper denne «Slice of life» viser seg nyttig og kommer tilbake for mer snart! Fortsett å uttrykke følelsene dine, lytt til partnerens bekymringer og arbeid sammen mot en løsning. Du har dette!

Massimo Sahin
Skrevet av : Massimo Sahin
Massimos sterke side er å navigere i den intrikate veven av menneskelige følelser, relasjoner og opplevelser. I "Love and Life" er han din medfølende følgesvenn gjennom kjærlighetssorg, triumfer, tro og valg. Massimos egen selvoppdagelsesreise og empati skinner igjennom i det han skriver, noe som gjør at artiklene, personlighetstestene og de innsiktsfulle innleggene hans gir dyp gjenklang i dine personlige erfaringer.