Início » Kjærlighet og livet » Utsnitt av livsråd: «Jeg blir stadig sverget på av lokale barn. Overreagerer jeg?»

Utsnitt av livsråd: «Jeg blir stadig sverget på av lokale barn. Overreagerer jeg?»

Kjære Slice of Life,

Jeg er konstant sverget til av små barn i gata der jeg bor. De er mellom 9 og 12 år og trakasserer meg stadig verbalt når jeg går forbi.

jeg finner det virkelig opprørende og gruer seg til å gå forbi dem.

er jeg overreagere?

Takk for hjelpen,
Trakassert og sliten!

Råd om livet: © Ainbusk

Kjære trakassert og sliten

Jeg kan fornemme din nød, og jeg vil at du skal vite at følelsene dine er fullstendig gyldige. Å bli utsatt for respektløshet, spesielt i ditt eget oppholdsrom, kan virkelig være ganske opprørende.

Først, la meg forsikre deg om at du er det ikke overreagere. Atferden du opplever fra disse små barna er upassende og det er naturlig for deg å føle deg forstyrret av den.

La oss imidlertid vurdere noen årsaker bak denne oppførselen. Barn bruker ofte sterkt språk når de søker oppmerksomhet eller uttrykker frustrasjon. Det kan være en refleksjon av hjemmemiljøet eller påvirkning fra jevnaldrende. Å forstå dette rettferdiggjør ikke handlingen deres, men det kan hjelpe deg å nærme deg situasjonen med litt mer empati.

La oss nå snakke om hva du kan gjøre. Kommunikasjon kan være et godt utgangspunkt. Prøv å snakke rolig til barna, uttrykk hvordan ordene deres får deg til å føle. Barn mangler ofte perspektivet til å forstå virkningen av handlingene deres. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å gjøre dette, bør du vurdere å snakke med foreldrene eller foresatte hvis de er tilgjengelige.

For eksempel sto Jane, en av våre lesere, overfor en lignende situasjon. Hun valgte å ta det opp ved å organisere et nabolagsmøte, og diskutere saken på en ikke-konfronterende måte. Dette løste ikke bare problemet hennes, men brakte også samfunnet hennes nærmere.

Husk at du har rett til å føle seg respektert og trygt i omgivelsene. Det er ikke en lett situasjon å navigere i, men med tålmodighet og takt er jeg sikker på at du vil finne en løsning.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du trenger flere råd. Tross alt er vi her for å hjelpe deg med å få et bedre perspektiv på livets utfordringer.

Jeg håper denne «Slice of life» viser seg nyttig og kommer tilbake for mer snart!

Massimo Sahin
Skrevet av : Massimo Sahin
Massimos sterke side er å navigere i den intrikate veven av menneskelige følelser, relasjoner og opplevelser. I "Love and Life" er han din medfølende følgesvenn gjennom kjærlighetssorg, triumfer, tro og valg. Massimos egen selvoppdagelsesreise og empati skinner igjennom i det han skriver, noe som gjør at artiklene, personlighetstestene og de innsiktsfulle innleggene hans gir dyp gjenklang i dine personlige erfaringer.